Azeri Boko

Azeri Boko is qua prijs/kwaliteit-verhouding zonder enige twijfel een van de meest interessante merries uit het breed2success bestand!


Kenmerken

Vader: Spotlite Lobell
Moeder: Vinci Boko
Kleur: Donkerbruin
Geboortedatum: 06-03-2007
Grootte: Klein-midden
Registratie stamboek: Nederlands
Drachtig van:
Huurprijs: € 500
Beschikbaar vanaf: 01-01-2012PDF, Azeri Boko[187 kb]

Omschrijving Azeri Boko

Azeri Boko is qua prijs/kwaliteit-verhouding zonder enige twijfel een van de meest interessante merries uit het breed2success bestand!

Azeri Boko


Spotlite Lobell, 1.11,0, $ 555.962 Speedy Somolli Speedy Crown
Somolli
Spotlite Hill B.F. Coaltown
Sweeping Light
Vinci Boko Viking's Way Micky Viking
Josubie
Ouzo Boko Victory Dream
Chatty Hanover

Vader Spotlite Lobell was een van de beste koerspaarden in Amerika (o.a. 3e in de Hambletonian), in Zweden heeft hij in de fokkerij de status van Elitehengst verdiend. Tezamen met Alf Palema is hij in Scandinavië de belangrijkste producent van Speedy Somolli. Een belangrijk gegeven, Speedy Somolli wordt namelijk gezien als de eerste Speed Sire ter wereld en in feite is hij de grondlegger van de Valley Victory-vaderlijn. Spotlite Lobell bracht een groot aantal cracks; de meest bekende is de wondermerrie Hilda Zonett, 1.10,5, SEK 15.434.377, in Nederland kennen we natuurlijk de Derbywinnaar Sholty Boko, 1.14,3, € 189.365.

Deze moederlijn (Minnehaha-stam) is zonder enige twijfel van eliteklasse! Deze lijn voert terug naar 5e moeder Somolli, de moeder van Speedy Somolli, een zeer interessant gegeven. Maar daar komen we nog op terug. 3e moeder Chatty Hanover bracht dekhengsten als World Champion Cash Hall, 1.09,1, $ 554.298 en Capetown Hall, 1.10,4, € 309.877 en de supermerrie Cartier Hall, 1.11,2, $ 363.106. Grootmoeder Ouzo Boko bracht o.m. de tweevoudig Breeders Crown-winnaar Yield Boko, 1.10,2, SEK 4.460.034. Overigens stammen uit de lijn van Somolli tevens de relatief jonge en succesvolle dekhengsten Offshore Dream en Turbo Sund.

Azeri Boko is het eerste product uit Vinci Boko, haar tweede product Beacon Boko (thans 3 jaar) koerst op het hoogste niveau in Zweden.

Azeri Boko is 90% Amerikaans gefokt, via de in Frankrijk toonaangevende Viking’s Way voert ze ook een vleugje Frans bloed. Ze is linebred op Speedy Crown (3+5), de meest succesvolle manier van fokken in Amerika. Tophengsten als Muscles Yankee en Yankee Glide zijn bijv. ook teruggefokt op Speedy Crown. Daarnaast is Azeri ook teruggefokt op de merrie Somolli (linebred, 3+5). In dit geval spreken we over de “X-factor”, hierover kunt u elders op deze site meer informatie vinden. Dit aspect (de X-factor Somolli) vinden we bijvoorbeeld ook terug bij Yield Boko en Turbo Sund!

Productie Azeri Boko
-