Suzanne 1.11,8 SEK 1.664.300

Suzanne was in Zweden een heuse jaargangcrack. Ze was de belangrijkste klassieke troef voor Stig H Johansson, wat natuurlijk veel zegt over haar klasse. Na Fama Currit werd ze gezien als de nummer twee van de jaargang. Haar belangrijkste zege boekte ze als driejarige in de B...

Kenmerken

Vader: Spotlite Lobell
Moeder: Sue Hammering
Kleur: Bruin
Geboortedatum: 17-04-2001
Grootte: Klein
Registratie stamboek: Nederlands
Drachtig van: Juliano Star
Huurprijs: € 2.000
Beschikbaar vanaf: 30-03-2012PDF, Suzanne[187 kb]

Omschrijving Suzanne

Suzanne was in Zweden een heuse jaargangcrack. Ze was de belangrijkste klassieke troef voor Stig H Johansson, wat natuurlijk veel zegt over haar klasse. Na Fama Currit werd ze gezien als de nummer twee van de jaargang. Haar belangrijkste zege boekte ze als driejarige in de Breeders Crown (Gr. I), maar ze wist zich in vrijwel alle klassiekers te plaatsen. Naast haar uitstekende koershoofd was ze erg allround: met haar explosiviteit was ze erg snel van start, bovendien presteerde ze over alle afstanden.

Suzanne

Spotlite Lobell, 1.11,0, $ 555.962
 
Speedy Somolli Speedy Crown
Somolli
Spotlite Hill B.F. Coaltown
Sweeping Light
Sue Hammering Sugarcane Hanover Florida Pro
Sugar Hanover
Pearl Hammering Nevele Thunder
Caraboo


Vader Spotlite Lobell was een van de beste koerspaarden in Amerika (o.a. 3e in de Hambletonian), in Zweden heeft hij in de fokkerij de status van Elitehengst verdiend. Tezamen met Alf Palema is hij in Scandinavië de belangrijkste producent van Speedy Somolli. Een belangrijk gegeven, Speedy Somolli wordt namelijk gezien als de eerste Speed Sire ter wereld en in feite is hij de grondlegger van de Valley Victory-vaderlijn. Spotlite Lobell bracht een groot aantal cracks; de meest bekende is de wondermerrie Hilda Zonett, 1.10,5, SEK 15.434.377, in Nederland kennen we natuurlijk de Derbywinnaar Sholty Boko, 1.14,3, € 189.365.

Deze prominente Zweedse moederlijn is van oorsprong Amerikaans en voert terug naar Allie Song, de 5e moeder van Suzanne. Uit haar lijn stamt een groot aantal cracks, zoals Arnie Almahurst (Pine Chip-vaderlijn) en niemand minder dan Ineke P Boko, de beste Nederlandse fokmerrie uit de moderne fokkerij. Grootmoeder Pearl Hammering geldt als Elitemerrie: haar beste product was de crack Go Hammering, 1.13,0, SEK 3.138.300. Hij won topnummers als de Breeders Crown, de Gran Premio Tino Triossi en het Fyraåringseliten te Solvalla. Moeder Sue Hammering bracht naast Suzanne nòg een jaargangtopper: Cash Hammering, 1.11,3, SEK 1.659.804.

Suzanne is volledig outcross en 100% Amerikaans gefokt. Doorgaans staat outcross voor een gezonder individu, bovendien past ze hierdoor in feite bij iedere hengst. Bekende dravers met een outcrossafstamming zijn bijv. de Hall-brothers (Andover, Angus en Conway) en Breeders Crown-winnaar Broadway Hall.

Productie Suzanne

2008: Baroness Boko (SE), bruine merrie van Viking Kronos
2009: Cezanne Boko (SE), bruine merrie van Varenne
2011: Elton Boko (SE), bruine hengst van From Above