Voorbeschouwing v.d. Wiel Drachten dag

24-11-2012Een uitgebreide voorbeschouwing op de meeting van :

zaterdag 26 november 2011, v.d. Wiel Drachten dag
Voorbeschouwing door : Jarno Mollema


Download het koersprogramma hier » .DOC .PDF


1. Van der Wiel Transport-prijs

In de eerste koers twee deelnemers die gaan voor eerherstel. Na twee knappe tweede plaatsen, maakte Bandit Boko de laatste keer een fout. Beautyborn Axkit werd niet al te zuinig gereden en bij hem kwam een horizontaal streepje te staan. Met respectievelijk startnummers 10 en 12 zal het niet eenvoudig worden, maar normaliter moet één van deze twee deelnemers hier de hoofdrol kunnen opeisen. Bruno di Quattro doet het momenteel uitstekend. Plaatste zich de laatste twee keer en liep beide keren tijden in de 1.17, maar lijkt nog wat kracht tekort te komen voor een zege. Bob Wielinga won de voorlaatste keer in een minder sterk veld. De laatste keer deed hij het ook niet onaardig met een vierde plek in 1.18.9. Be my luck kende een goede reeks, maar bleef de laatste twee keer ondanks keurige tijden ongeplaatst. Babaloe Beemd doet het bij onze Oosterburen (op de laatste twee keer na) goed. Start nu met huidige trainer Wim van Duivenvoorden. Dark horse is de 9; Apache Diem met Hans Tambach. Viel eind oktober op te Duindigt. Kwam toen in de laatste rechte lijn aangevlogen en won zeer makkelijk. Op Alkmaar volgde vervolgens nog een 5e plek.

Favorieten: 10-12
Dark horse: 9
Kanshebbers: 6-1-8-11
Outsiders: 5-4-22. Van der Wiel Stortgas BV-prijs
In de tweede koers is de sterke Biggus Diggus het te kloppen paard. De pupil van trainer Jeroen Engwerda is met André Bakker in drie starts nog ongeslagen en maakte alle keren indruk. Alonso Starlake weet daar alles van, die finishte achter Biggus Diggus al eens als derde. Werd de laatste keer na strijd geklopt door Secret Boy. Alka de Linde finishte toen als derde en heeft nu met startnummer 4 weer een mooi nummer. Adelaar’s eerste koers op Wolvega beviel een stuk minder, werd uiteindelijk ingehouden. Met de vorm moet het echter goed zitten en met Hugo Langeweg Jr. op de sulky liggen er ondanks het nadelige startnummer 9 kansen. Hij bevindt zich op de rug van Aruba BB die het steeds beter gaat doen. Met vijf trioklasseringen (waarvan 2 zeges) uit haar laatste 5 starts valt er niets op aan te merken. Zu Mac Lad liep hier afgelopen zomer steevast tijden in de 1.17. O.a. met een tweede plek achter Derby-winnaar Berry’s Boy. Maakt hier haar rentree sinds 11 juli, dus zal normaliter nog wat scherpte missen. Dark horse is de 7; Ariane A. Zij won de voorlaatste keer sterk van kop af in 1.17.7 en met zo’n tijd doe je ook hier gewoon mee voor de hoofdprijs. Bleef de laatste keer echter ongeplaatst.

Favorieten: 5-8
Dark horse: 7
Kanshebbers: 4-9-1-2
Outsiders: 6-10-33. Rotary Club Bolsward-prijs
De derde koers is een hele lastige. Op papier ontlopen een hoop deelnemers elkaar weinig. Garonne is een hele goede merrie. Wanneer zij in haar beste vorm steekt en geen fouten maakt, moet ze in staat zijn om hier van kop af te domineren. Zatopek Arnie klopte de laatste keer enigszins verrassend Lifeislife BR, die hij ook hier weer treft en die met vier tweede plaatsen op Victoria Park op rij smacht naar een zege. Bella Bennesse liep hier eerder al erg goede koersen achter Bibi Kievitshof en Naomi di Quattro. Won vervolgens tweemaal erg sterk. Het koersverloop (dodenspoor) brak haar de laatste keer op, de vorm lijkt echter nog gewoon aanwezig. Best of Limburgia leidde nog niet zo lang geleden vrijwel de hele koers op deze baan. Een hard afkomende Abe L de Linde bleek echter te machtig. In een Stakes op Duindigt liep ze vanuit het tweede gelid naar een uitstekende tweede plek achter Blue Bonnets. De laatste keer op Wolvega sprong ze helaas als favoriet. Het tweede gelid is een nadeel. Berend Fly AB heeft met 12 ook het tweede gelid. Won in september en oktober op Groningen en Wolvega. De laatste keer op Duindigt was een tweede plek achter Bigboy Limburgia het resultaat. Zambezi liet de laatste keer zien waar we al een tijdje op wachtten. Finishte (vanuit de tweede startrij) als derde achter Zatopek en Lifeislife. Amigo R en Andes Lion doen het super op Alkmaar. Winneer daar regelmatig in goede tijden. Andes Lion liep in het verleden op Wolvega ook al vaker goede koersen. Dark horse is wederom Brandy Energy. We weten wat zij kan en wellicht komt het er nu met Hugo Langeweg weer eens uit.

Favorieten: 4-5-7-8-10
Dark horse: 11
Kanshebbers: 12-9-3-6
Outsiders: 1-24. Van der Wiel Planontwikkeling/Victoria Park 2jr. Stakes I

De vierde koers is een mooie tweejarigen Stakes met een super dotering; € 11.220,-. Cash Heikant kwalificeerde hier al eens in 1.17.9. Bij zijn debuut op Duindigt volgde hij zeer eenvoudig, maar sprong hij er bij het uitkomen van de laatste bocht op niks uit. Checkmate Lobell liep bij zijn debuut naar een goede derde plek achter Classic Lane en Capricciosa J. Cornelia Unia maakte de laatste keer hier als groot favoriete een fout. Liep op Duindigt daarvoor een nette race. Kwam in de laatste lijn binnendoor goed opzetten en finishte als 3e. Crimmi A leidde in die koers lang en ging tot halverwege de laatste rechte lijn goed door, toen werd het minder met een 5e plaats als resultaat. Cremers Boy maakte net als Cash Heikant een fout, al deed Cremers dat direct na de start. Liep de laatste keer op Wolvega netjes naar een 5e plaats in 1.18.7. Cartman is mooi gefokt, kwalificeerde in 1.22.7. Dat zegt weinig. De eveneens bij Cees Kamminga in training staande Classic Lane kwalificeerde in 1.24.6 en won vervolgens in 1.18.1… De mooi gefokte Czar Boko met Rob de Vlieger kwalificeerde half oktober in 1.22.4… Dark horse is Cuby Baldwin, heeft met 9 geen mooi nummer. Tikte hier de laatste keer als 4e aan (nog voor Cremers Boy, 5e). Kwam toen in de laatste meters enorm hard opzetten!

Favorieten: 2-3-8
Dark horse: 9
Kanshebbers: 6-1-5-7
Outsiders: 4-105. Prix So Lovely Girl (Trotteur Francais Silver Challenge)
In deze Silver Challenge starten 12 combinaties verdeeld over 3 banden; 2600/2620/2640 meter. Socrate Garretois won op deze baan en met deze rijder twee keer uit zijn laatste drie starts. Finishte eenmaal als derde en toen won Quatuor de Bouffey en daarmee hebben we direct de tweede zegekandidaat genoemd. Quatuor moet hier echter 20 meter geven. Sahara des Racques finishte over deze afstand als tweede achter Take op Duindigt. Laatstgenoemde doet het momenteel uitstekend in Frankrijk. Reve Censerie wordt weer eens gereden door trainer Gerrit de Jong zelf. Zoon Willem de Jong rijdt ditmaal Rusicath Royal. Quouette de Survie liep in een erg sterk bezette koers eigenlijk heel netjes; 6e in 1.19.7/3100b. Dark horse is de 10; Trust Speed met Michael Schmid. Liep afgelopen zomer te Cagnes-sur-Mer nog naar een tweede plek in 1.16/2950b.

Favorieten: 1-11
Dark horse: 10
Kanshebbers: 3-4-6-8
Outsiders: 2-5-7-9-126. Klaas Woudstra Memorial
In de Klaas Woudstra Memorial trekt Bas J de meeste aandacht. Na meerdere zeges stond hij de laatste keer een stuk zwaarder, finishte desondanks als 4e in 1.16.1. Heeft hier het voordelige startnummer 3 en zal dan gelijk de koppositie in willen nemen. Is dan normaliter lastig te verslaan. Wellicht dat Yale daar toe in staat is. Op de Giganten-meeting kwam Yale enorm hard af en klopte op de streep Yukon Montana. Had toen het tweede gelid en moest van ver komen. Ditmaal startnummer 4, een veel betere uitgangspositie. Toen met John de Leeuw, ditmaal met Ruud Pools. Angelique Transs R bleef in Duitsland de laatste keer ongeplaatst. Liep op Wolvega eerder naar een goede 4e plek en te Hamburg finishte ze zelfs als 2e aan 99/1. Ditmaal niet met Patrick van Ooyen, maar met Johnny Westenbrink op de sulky. Patrick van Ooyen rijdt zelf de grillige Alexander Arlo (nummer 10). Zonder fouten absoluut één van de betere paarden in dit veld, maar daar zit nou juist het probleem. Zato Neyenrode kan normaal een tempo rond de 1.16 aan. Na afwezigheid heeft hij één koers in de benen (uitschakeling) en een kwalificatie in 1.18.4. Youthful Hanover moet het hebben van de laatste 500 meter. Finishte de laatste keer wederom uitstekend met een tweede plek achter Wishbone Dragon als resultaat. Zorreguieta heeft hier het hoogste nummer. Na een mindere periode liep hij eindelijk weer een goede koers met een 4e plek (vanuit het tweede gelid) als resultaat. Dark horse is de snelle, maar grillige Zico met John de Leeuw. Zonder fouten en ondanks het startnummer moet hij hier voorin mee kunnen doen.

Favorieten: 3-4
Dark horse: 11
Kanshebbers: 9-10-12-2-8
Outsiders: 1-7-6-57. Van der Wiel Holding / Victoria Park 4jr. Merries Stakes
Deze Stakes koers voor merries is op voorhand relatief open. Andaluz heeft even een maandje niet gelopen, maar won haar laatste start hier in 1.17.2. Kan hard finishen. Naomi di Quattro sprong de laatste keer, maar deed het daarvoor uitstekend. Won hier o.a. in 1.16.8/2100m. Alert Oldeson heeft ook al tijden goede vorm. Behaalde hier eind september over 2600 meter een sterke zege. Op Duindigt was een vierde plek het resultaat. Anna Kournikova was op Duindigt ook al in de buurt van de zege en liep in Duitsland naar het 4e geld. Ook zij kan hard eindigen. Ann Scott A bleef de laatste twee keer ongeplaatst, maar heeft hier de steun van kampioen Hugo Langeweg Jr. Amy Greenacre loopt steeds niet onaardige kilometertijden, maar blijft vaak ongeplaatst. Won tussendoor nog wel knap op Groningen met een goede laatste rechte lijn. Agoodgirl Volo heeft nog mindere verrichtingen staan, maar kan veel beter. Amra EMC is trouw en belandt vrijwel altijd in de prijzen. Dark horse is Amarianne Frejo. Wanneer ze hier wat vroeger voorin belandt, dan kan ze zeker voor een verrassing zorgen. Loopt steeds goede koersen.

Favorieten: 8-7-1
Dark horse: 5
Kanshebbers: 2-3-4-6-98. Prix Quick Wood (Trotteur Francais Golden Challenge)
In de Prix Quick Wood gaat de favorietenrol naar Lys Pettevinière. Hij won de laatste keer ondanks een zwaar parcours aan de buitenzijde in 1.18.2/3120b. Klopte daarmee Must de Javie (1.18.3/3120b). Die treft hij ook hier weer. Ditmaal over 2600 meter autostart waarbij Must de Javie het met nummer 5 beter treft dan Lys met 8. Tussendoor vinden we Ostar d’Oliverie, die de vorige keer vanaf de laatste plek het hele veld voorbij ging. Dit brak hem in de slotfase op, maar hij finishte desalniettemin nog als 5e in 1.18.4/3140b (!). Kebby du Bocage maakte te Mons een fout, maar won daarvoor sterk. Is op een goede dag gelijkwaardig aan Must de Javie. Nisaro wordt dit keer niet door Gerrit, maar door Willem de Jong gereden. Nisaro bleef de laatste keer ongeplaatst, maar belandde daarvoor driemaal op rij op het erepodium.

Favorieten: 8-5
Kanshebbers: 7-6-2
Outsiders: 4-3-19. Delta Bio Grondreiniging / Victoria Park 2jr. Stakes II
In de tweede tweejarigen Stakes van de avond gaat Cherie Rapide voor de herkansing. Sprong de laatste keer als groot favoriet aan 1.3/1 aan de start. Zal hier zonder fouten normaal gesproken zegevieren. Classic Lane verraste eerder door aan 54/1 te winnen van kop af. Ook zij sprong echter de laatste keer. Sir Michel liep op Duindigt met een 4e plek in 1.18.5 een nette koers. Ciao Rapida kwalificeerde goed in 1.19, sprong echter bij haar debuut. Confiance BD liep n september al 1.18/1609m. Twee weken terug finishte hij hier als 2e achter Caitlin Hanover, staan hier beide echter een stuk zwaarder. Primetime kwalificeerde in 1.22.2. Bij haar debuut toonde ze snelheid, want ze liep ongeplaatst 1.17.9.

Favoriet: 3
Kanshebbers: 9-10-5-8-2-6
Outsiders: 1-7-410. Enviso / Victoria Park 4jr. Hengsten en Ruins Stakes
Aztec Boko werd na drie zeges op Victoria Park afgelopen zaterdag verslagen. Kwam te laat om de sterke Ziesolo (en Ylona Victory) terug te halen. Arco Robel heeft hier met 4 een prachtig nummer en de vorm is uitstekend. Was hier eind oktober nipt tweede achter Aztec Boko (moest toen echter wel vanuit het tweede gelid komen). Altafini Toscana won hier op 22 oktober erg sterk, maar viel op Duindigt enorm tegen. Gaf het aan kop zomaar op. Langeweg Jr. rijdt hier Arco Robel, zijn vader rijdt Altafini Toscana weer eens een keer. Anthony Soprano was hier achter Aztec Boko en Arco Robel (op gepaste afstand) de derde aankomende. Won daarna weer bij onze Oosterburen. Alou van Camstra bleef in Duitsland over de mijl ongeplaatst. Finishte hier de keer ervoor als 4e (nog voor Amigo Toscana). Amigo Toscana komt met een derde plaats vanuit België. Daarvoor behaalde hij vanuit het tweede gelid een goede 5e plaats in een sterk bezette jaargangkoers (achter o.a. Andre W, Ardi Boko en Amour de la Rue).

Favorieten: 4-6-3
Dark horse: 5
Kanshebbers: 8-2
Outsiders: 7-9-10-1111. Van der Wiel Infra&Milieu-prijs
In de laatste koers zal Secret Boy met het slechte startnummer 9 proberen zijn 3e zege uit zijn laatste 4 starts op Wolvega te behalen. Zal daarbij rekening moeten houden met Tselena Ringeat en Bombazo Yaya. Tselena won hier meerdere koersen op rij. Op Alkmaar behaalde ze ondanks een fout nog een tweede plek en te Mons was een koers naast de leider en een lastige deelnemer in de laatste bocht net wat teveel van het goede. Bombazo Yaya won hier begin september. Daarna volgden nog tweede en vierde plaatsen op zowel Wolvega als Duindigt. Baldacci liep hier de laatste keer naar een 5e plaats in 1.18. Annabel Charisma deed in 1.18.9 hetzelfde. Dark horse is Frans Ottersberg’s Winning Attack. Kan hard lopen, maar heeft sinds februari niet meer gelopen en komt dus normaliter koersritme/scherpte tekort…

Favorieten: 9-4-1
Dark horse: 3
Kanshebbers: 8-2
Outsiders: 6-7-10De eerste koers gaat zaterdag om 18u van start. De eerste van drie kwalificatieproeven (met o.a. veel tweejarigen) om 17.10u. Tot zaterdag!

Gerelateerde berichten:
16-11-2011 Voorbeschouwing Robidus Prijs der Giganten

10-11-2011 Voorbeschouwing Boko Stables dag

03-11-2011 Voorbeschouwing Brennels Racing Night
28-10-2011 Voorbeschouwing Eurocommerce dag10% fokkers premie!

Boven op het prijzengeld wat uw draver verdient ontvangt u als fokker 10% van het prijzengeld dat de door u gefokte draver in de Nederlandse koersen verdient, ook al heeft u uw fokproduct als jaarling (of op een later tijdstip) verkocht.

Bedenk een naam voor uw veulen

Welke naam krijgt mijn draver?
U bedenkt zelf een naam voor u draver, ook bij een verkoop zal deze altijd u naam blijven behouden.

Brochure 2012

Download » hier de brochure van seizoen 2012/2013.