Voorbeschouwing vrijdag 16 december 2011

14-12-2012

Een uitgebreide voorbeschouwing op de meeting van :
vrijdag 16 december 2011


Voorbeschouwing door : Jarno Mollema

Download het koersprogramma hier » .PDF

Wederom volle velden en hoge doteringen. Onderdeel van het zestal Premium koersen is de met € 10.000,- gedoteerde finale van de Silver Challenge. Daarnaast staat er ook nog een hele interessante tweejarigenkoers op de lijst. De eerste van maar liefst 12 koersen begint om 17.00u terwijl u al om 16.25u kunt genieten van een kwalificatieproef.


1. Prix Olona OK
Lifeislife BR (7), Brandy Energy (6) en Zatopek Arnie (3) troffen elkaar op 26 november ook al. Zatopek Arnie won zijn laatste start op Alkmaar, maar kreeg toen van de drie genoemde paarden het zwaarste parcours. Met een eerste bocht driedik, de nodige moeite om de kop te kunnen nemen (gaf vervolgens weer over) en een vroeg ingezette aanval voor de laatste bocht resulteerde dit alles in een vierde plaats dichtbij de winnende Berend Fly AB.

Lifeislife BR kreeg daarentegen een droomparcours. Kon binnendoor mooi opschuiven, kreeg een zuinige koers. Nadeel was echter dat hij er in de laatste lijn op de rug van de uiteindelijke winnaar onmogelijk uit kon en met de handen vol de streep passeerde… Brandy Energy vertrok toen vanuit het tweede gelid, werd langzaam gebracht en kwam vooral in de laatste 200 meter hard. Moest vorige week ook met een hoog nummer vertrekken en moest van ver komen, finishte wederom goed als derde. Lifeislife BR werd de laatste keer wederom geklopt (drie 2e plaatsen op rij). De winnaar toen is hier voor de zojuist genoemde paarden het te kloppen paard.

Bruce B Boko (9) gaat met Robin Bakker voor zijn derde zege op rij. Over de mijl greep Lifeislife BR de kop en voor de tribune kon Bruce B Boko overnemen. Deze behield in deze 3jr. Stakes over de mijl een halve lengte op Lifeislife BR, die overigens nog om een andere deelnemer heen moest en goed afkwam. Hier zal het met startnummer 9 niet eenvoudig worden. Bij de kanshebbers zien we vier deelnemers die niet zouden verrassen met een zege.

Zandbergen Zelf (13) kwam hier met amateurrijder Erik van den Bergh twee keer uitstekend af met een tweede en derde plek als resultaat. Zeb Dalimo (11) kreeg de laatste keer aan de binnenzijde een zuinige koers. In de laatste rechte lijn ging het wat krap, kwam echter heel goed binnen en werd op de streep nog geklopt voor het vierde geld door een hard afkomende Yegua. Als derde tikte Zato Neyenrode (12) aan. Die kreeg op de rug van het koppaard een koers op maat. Verloor eind laatste bocht even aansluiting bij de voorste twee combinaties, maar liet in de laatste paar honderd meter nog snelheid zien.

Zahier Charisma (14) lag de hele weg laatste paard. Kon aan de overzijde niet meetrekken op de rug van Bas J en finishte eigenlijk teleurstelling in het achterveld. De keer ervoor werd sterk gewonnen en leek hij aanzienlijk beter. Alle vier deze paarden moeten in tegenstelling tot bij hun laatste start vanuit het tweede gelid vertrekken, dit zal het karwei er niet makkelijker op maken.

Dark horses zijn Zaido Dragon (4) en Deja Vu (15). Eerstgenoemde is een groot vraagteken. Heeft de laatste maanden drie keer in 1.20/1.21 gekwalificeerd en was tussendoor nog een keer ongeplaatst. Kan veel beter en wellicht dat het met dit mooie startnummer en Michael Schmid als rijder gaat lukken. Deja Vu kwam met goede verrichtingen uit Tsjechië, maar kon dit door een zware koers in het dodenspoor niet een passend vervolg geven.

Favorieten: 3 – 7 – 9 – 6
Kanshebbers: 11 – 12 – 13 – 14
Dark horses: 4 – 15
Outsiders: 1 – 2 – 5 – 8 – 10 – 162. Prix Unique Quick
Amigo Butcher (3) is in deze koers normaliter het te kloppen paard. Was hier de laatste keren steeds één en twee (werd tweemaal geklopt door Ziesolo en Altafini Toscana), en moet met dit ideale startnummer, ondanks het feit dat hij ruim anderhalve maand niet liep, hier van kop af de zege kunnen afdwingen. Eenvoudig zal dit normaliter niet worden.

Ysee Himya (1) domineert net als Amigo Butcher graag haar koersen van kop af (houdt echter niet van druk onderweg). Zo won ze de laatste keer half november ook, klopte toen Zanimede en Zahier Charisma, nadat Rick Ebbinge de koers naar wens kon indelen. De keer daarvoor kon hij dat ook, maar werd toen op de streep geklopt door…

Wishbone Dragon (9), die met dit startnummer wederom de positie op de rug van Ysee Himya zou kunnen krijgen en dan is het een zeker een dark horse voor de zege. Een interessante deelnemer en tevens kandidaat voor de zege is Zico (2) met John de Leeuw. Liep de voorlaatste keer vanuit het tweede gelid al een nette koers, maar viel op 3 december pas echt op. Droeg halverwege de laatste bocht nog de rode lantaarn en met een indrukwekkende rush greep de ruin achter de onmogelijk te kloppen Aries het tweede geld.

Kanspaarden zijn er voldoende. Andaluz (5) liep op 26 november een sprintkoers op Wolvega. Leek toen van kop af de koers te kunnen afmaken, maar werd geklopt door Amarianne Frejo die er de hele weg in het dodenspoor naast gezeten had. Ook Naomi di Quattro kwam helemaal aan de buitenzijde nog langszij. Ylona Victory (8) liep tweemaal een degelijke koers. Finishte op 19 november verrassend sterk als tweede achter Ziesolo, bleef daarmee vóór Aztec Boko. Finishte de laatste keer als derde achter Aries en de eerder genoemde Zico (op een halve seconde van laatstgenoemde).

Zebulon (7) heeft anderhalve maand niet gelopen. Liep in het verleden op Wolvega altijd uitstekende koersen. Ook Yum Yum Butcher (6) voelt zich hier doorgaans goed thuis en kan een hoog tempo aan. Na een lijst klasseringen op rij werd er alleen bij zijn laatste start eind oktober geen geldprijs bemachtigd. Naast Wishbone Dragon is ook Yourie Teb (10) een dark horse. Heeft geen mooi nummer, maar loopt op vier blote voeten en wordt voor de verandering weer eens gereden door zijn trainer Peter Strooper…

Favorieten: 3 – 2 – 1
Kanshebbers: 5 – 8 – 7 – 6
Dark horses: 9 – 10
Outsiders: 4 – 10 – 11 – 12 – 133. Prix Berry’s Boy
In de derde koers springen er in mijn ogen twee deelnemers uit, te weten Secret Boy (13) en Bullseye (16), met Alfonse Starlake (9) als gevaarlijke derde. Secret Boy lijkt per start te verbeteren. De voorlaatste keer klopte hij met gastrijder Michael Schmid na strijd Alfonse Starlake met Ruud Pools (normaliter rijdt laatstgenoemde Secret Boy, maar voor deze koers zijn wederom de rollen omgedraaid). De laatste keer maakte hij echt indruk door vanuit het tweede gelid ijzersterk te zegevieren in 1.17.8.

Ook Bullseye imponeerde de laatste keer. Na een wat vreemde manoeuvre bij het ingaan van de laatste bocht belandden zowel Hans Bot als John de Leeuw helemaal aan de reling buitenzijde baan. Bullseye liep daardoor nogal wat extra meters, maar wist desondanks sterk door te stomen en te zegevieren voor Arran Stardust (15).

Alfonse Starlake is een slow starter. Zo ook de laatste keer waar hij lang in het achterveld hing, maar door een goede laatste 500 meter nog als derde wist te eindigen. In die koers viel verder Axel Rose op met John de Leeuw. Na vier galoppades leek hij nu eindelijk foutloos te blijven. Voor de tribune sloeg het noodlot wederom toe, maar werd hij weer snel gezet. Door deze fout lag hij echter wel los van het veld en keek tegen de rug van Alfonse Starlake. Ook Axel Rose liep dus een enorm goede koers, werd enkel vastgehouden en tikte als vijfde aan. Wordt ditmaal gereden door André Bakker.

Ik noemde hem net al, Arran Stardust. Start hier voor de vierde maal op rij vanuit het tweede gelid, maar komt met Johnny Westenbrink steeds dichterbij een zege, alles moet gewoon even een keer meezitten. Banker Transs R (8) heeft ten opzichte van de favorieten het grote voordeel dat hij vanuit het eerste gelid vertrekt. In de door Bullseye gewonnen koers maakte hij helaas een fout. De keer daarvoor werd hij knap tweede achter Bruce Starlake. Is tot veel in staat wanneer hij zijn speed lang kan bewaren.

Savannah’s Boy (1) kan over de afstand rond de 1.17 lopen. Doet het eigenlijk al tijden goed en belandt steevast in de prijzen. Zo ook de laatste keer toen achter een sterke Udina di Quattro het zilver in de wacht werd gesleept. Baldacci (14) is eveneens trouw, maar zal het dit keer vanuit het tweede gelid moeten gaan doen. Plaats 3/4/5 is niet onmogelijk.

Favorieten: 13 – 16 – 9
Kanshebbers: 8 – 1 – 15 – 14
Dark horse: 5
Outsiders: 2 – 4 – 10 – 11 – 124. Prix Broad Bahn

Opgelet (!): op de vierde koers rust een kwartet -poolgarantie van €7.500,- incl. jackpot! Aangeboden door Runnerz en Victoria Park.

Ruim baan voor Arco Robel (1) en Bas J (10). Beide paarden steken in absolute topvorm en gaan het normaliter uitvechten voor de zege. Arco Robel is daarbij flink in het voordeel wanneer we naar het startnummer kijken. Wanneer Hugo Langeweg Jr. snel de koppositie kan bemachtigen en het tempo onderweg dusdanig hoog houdt, zal het voor Bas J lastig zijn om toe te slaan. Hij is daar echter wel de uitgelezen kandidaat voor. Bij zijn vorige koers zette Tom Kooyman begin overzijde de aanval al in vanuit het achterveld. Met een ongelooflijke rush werd uiteindelijk nog zeer eenvoudig de lang leidende Zibusybh Topfok op de knieën gedwongen.

Bij de kanshebbers gaat er veel aandacht uit naar de grillige Zanimede (6), die wellicht juist die grilligheid nu heeft weten af te schudden. De laatste keren werden er namelijk geen fouten gemaakt en finishte hij tweemaal als tweede achter Alki Flevo en Ysee Himya. Arouse Boko (5) had afgelopen keer een hoog nummer. Tikte als zesde aan, maar liep zeker niet onaardig. Dit startnummer past hem veel beter. Ave Brigitte (8) hoort altijd op de tickets thuis, eindigt namelijk altijd in het geld.

Amarianne Frejo (12) is beter dan ooit en won over de sprint vanuit het dodenspoor. Klopte toen de lang leidende Andaluz. Kan echter ook van achteraf hard eindigen.

Favorieten: 1 – 10
Kanshebbers: 6 – 5 – 12 – 8
Outsiders: 2 – 3 – 4 – 7 – 9 – 1 05. Championnat des Trotteurs Francais (Finale TF Silver Challenge)
In de finale van de Trotteur Francais Silver Challenge gaat Quatuor de Bouffey (3) proberen zijn winsom over de € 50.000,- te tillen. Een zesde plaats is daarvoor voldoende, maar Quatuor gaat doorgaans enkel van kop. Als hij hier over 2600 meter de koppositie eenmaal heeft bemachtigd, dan is er normaliter geen één die hem dan nog kan passeren.

Socrate Garretois (4) en President Charmant (8) gaan het op zeker wel proberen, waarbij Socrate Garretois met dit nummer wellicht een plaatsje dichtbij/achter Quatuor de Bouffey kan weten te bemachtigen. Deed dit de laatste keer eveneens achter Tintin Renka en behield die positie ook. President Charmant zal met dit nummer waarschijnlijk wat meer van achteraf moeten komen. Finishte op 22 oktober achter Quatuor als tweede, vóór Socrate Garretois. Moest toen zelfs vanuit het tweede gelid komen en toen betrof het bovendien een afstand van 2100 meter. Que Sol (7) heeft hier over de langere afstand al vaker gewonnen. De laatste keer eind november rolde er achter Quatuor de Bouffey over 2600b een vijfde plek uit de bus.

Voor hem finishte Rusicath Royal (2) als vierde. Sarah du Granit (11) was hier al eens derde over 2100 meter. Liep in Frankrijk daarna goede tijden (met bijbehorende plaatsgelden) over de lange afstand). Roi du Trot (9) deed in België over de midden (en korte) afstand hetzelfde. Ook Rafale d’Eronville (12) wist zich in Frankrijk te plaatsen. In Duitsland werd door de merrie half oktober over 2720 meter een vierde plek bemachtigd. Bleef de laatste keer op Wolvega over 2120b ongeplaatst.

Favorieten: 3 – 4 – 8
Kanshebbers: 2 - 7 - 9 - 11 – 12
Outsiders: 1 – 5 – 6 – 106. Prix Lobell Countess
De zesde koers is een hele mooie. Verdeeld over twee banden; 2600 en 2620 meter binden elf combinaties de strijd met elkaar aan. De nummers één tot en met acht vertrekken vanuit de eerste band, de nummers negen tot en met elf vanuit band twee.

Als favoriet vertrekt normaliter York Baldwin (7) die de laatste keer wederom wist te imponeren met een sterke zege in 1.15.7/2100 meter. Zarina Cunera (2) gaat graag van kop af en kan dan in handen van Ruud Pools de koers naar wens hard maken. Amour de la Rue (4) won hier eind oktober sterk van kop af. Werd de laatste keer geklopt door Andre W en Ardi Boko, maar liep een goede koers. Ook hij doet hier mee voor de zege.

Dat doet Zandokan Eden (10) normaal gesproken ook. Al zal het met 20 meter handicap lastiger worden tegen de zojuist genoemde paarden. Won de voorlaatste keer ijzersterk door vanuit het dodenspoor Wim Robel dusdanig druk te geven, dat deze er onder bezweek. Was de laatste keer volgens trainer en rijder Frank Westerveld niet 100%, desalniettemin rolde er achter York Baldwin en Yorick Stardust (1) een derde plek uit de bus.

Yorick Stardust liep daarbij gereden door Ruud Pools verrassend sterk. Wisselt echter hele goede koersen af met veel mindere. Robin Bakker is hier de stuurman van dienst en daarmee wist Yorick de laatste twee maal als runner-up te eindigen. Valeur le Blanc (3) won de laatste keer aan 54/1 (!) over 3100b met Patrick van Ooyen. Hier is de afstand wat korter en de tegenstand groter. Toch doet hij met die vorm hier mee voor de plaatsen.

Zycknit (6) greep de laatste keer op Hamburg over 2220b een tweede plaats achter Vilas Boko. Die kon het hier afgelopen vrijdag niet geheel waarmaken, wat er op duidt dat ook Zycknit hier zijn beste beentje voor zal moeten zetten. Hij is echter beter over de lange afstand dan over 2100 meter.

Dark horse is mogelijkerwijs Marcel Bos (5) met Tom Kooyman. Bleef de laatste keer ongeplaatst, maar toonde wel 1.18.9/3120b en bleef daarmee niet ver van de winnende eindtijd van Valeur le Blanc (1.18.8) verwijderd. Hier gaan ze gelijk af.

Favorieten: 7 – 4 – 2
Kanshebbers: 10 – 3 – 1
Dark horse: 5
Outsiders: 6 – 9 – 117. Croissanterie Du Nord-prijs
Boban Boko (12) wist tweemaal sterk te winnen. Beide keren van kop af, waarbij hij de tweede keer mazzel had dat hij vanuit het tweede spoor binnendoor de koppositie kon bemachtigen. De laatste keer ging hij helaas van de benen. Heeft hier weer het tweede gelid en zal dus normaliter voor het eerst weer vanuit het veld gereden gaan worden.

Wat dat betreft is Blissful Queen (3) flink in het voordeel. Die greep de laatste keer van start af de leiding, stond deze vervolgens af aan Bem Vindo Z (7) en liep deze in de laatste rechte lijn vervolgens eenvoudig voorbij op een overigens loodzware baan. Zaracosso Lynx (1) liep eind november een uitstekende koers met een vierde plek in 1.17.9/2100 meter achter Bruce B Boko.

Waar twee paarden duelleerden om de kop (Bruce B Boko en Buzzi Sild) moest hij als derde paard in de achtervolging. Werd door Ballantine V nog gepasseerd voor het derde geld, maar liep zoals gezegd goed. Blueberry Dragon (2) en Balamanco (9) maakten er de laatste keer achter de sterk zegevierende Blushing Renka een lange sprint van. In respectievelijk het tweede en derde spoor gaven ze 800 meter vol gas, waarbij eerstgenoemde uiteindelijk een lengte voor bleef. Ook toen was de baan zwaar.

Be my luck (11) liep hier half oktober al 1.17.4 over de afstand. Liep de laatste keer niet onaardig en finishte als vierde. Dark horses zijn Bon Jovi Eden (4) en Ukdole des Malines (5). Bon Jovi Eden’s kwaliteiten zijn bekend, maar sprong er de laatste keer op weg naar de leidende Blushing Renka uit. Zonder fouten kansrijk voor de zege.

Ukdole des Malines sprong aan de start en dit was haar derde fout op rij. Kan erg hard lopen, maar heeft dit op Victoria Park helaas nog niet kunnen tonen.

Favorieten: 3 – 12 – 1
Kanshebbers: 7 – 2 – 9 – 11
Dark horses: 4 – 5
Outsiders: 6 – 8 – 108. Prix Potin d’Amour (Trotteur Francais Golden Challenge)
Een prachtige koers deze Prix Potin d’Amour. Aan de start verschijnt namelijk de kersverse (drievoudig) Gigantenwinnaar Norginio (9) met Nico d’Haenens. Zijn vorm spreekt logischerwijs voor zich.

Een deelnemer die het hem hier serieus lastig kan gaan maken over 2600 meter is de eveneens tienjarige Nearque (8) met Lieven de Groote. Maakt zijn debuut op Victoria Park met Lieven de Groote en is nu al een aanwinst te noemen. Wat recente tijden; finishte de laatste keer met Julien Dubois als zevende in 1.12.9/2100m op Vincennes. De keer ervoor in handen van Jean-Michel Bazire een zesde plaats in 1.14.1/2700b achter winnaar van het afsluitende onderdeel van de Grand National du Trot; Quif de Villeneuve. En kort daar weer voor (21 oktober) finishte hij eveneens met Bazire op de kleine piste van Vincennes als derde in 1.13.7/2875b.

De nummers één en twee startten toen vanuit de eerste band en liepen respectievelijk 1.14.2 en 1.14.3. Opera de Joss (7) was over 3120 meter vanuit de tweede band uitstekend weg en lag direct derde paard. Kwam uiteindelijk ook als derde over de streep, maar werd uit de uitslag verwijderd. Nisaro (2) kon als vierde aankomende daardoor opschuiven naar plaats drie. Raoul (4) is eveneens interessant. Finishte te Mons achter Norginio de laatste keer als vierde in 1.14.9/1750 meter. Op 4 november was hij op de kleine piste van Vincennes in handen van Dominik Locqueneux nog vijfde aankomende in 1.16.0/2850b.

Dark horse is na Nearque en Opera de Joss de derde troef van de De Groote equipe. Prétentieux (3) wordt hier gereden door Rob de Vlieger en komt met ogenschijnlijk goede resultaten vanuit Frankrijk naar Wolvega. Daarbij zijn echter twee kanttekeningen te plaatsen. 1: liep voor het laatst op 2 februari van dit jaar, en 2. Zijn laatste vijf resultaten (1x ongeplaatst, 1x3, 1x2, 2x1) zijn allemaal behaald in montékoersen. Zijn wapenfeiten voor de sulky moeten we vooral zoeken in de réclamer koersen, daar won hij er namelijk meerdere van in 2010. Ook zijn record over de afstand behaalde hij daarmee. Hij deed dit in juni 2010 door ondanks 25 meter handicap met Dominik Locqueneux sterk te winnen op de baan van Reims in 1.16/2600b.

Favorieten: 9 / 8
Kanshebbers: 4 – 7 – 2
Dark horse: 3
Outsiders: 1 – 5 – 69. Victoria Park Tweejarigen-prijs

Captain Rob (8) wist zijn enige start winnend af te sluiten op de baan van Gelsenkirchen. Lag de hele weg vijfde paard en aan de overzijde richting laatste bocht nam Age Posthumus hem naar buiten en begon aan een stevig opmars. Halverwege de laatste bocht lag hij al naast de leider die hij de bocht uit al snel vaarwel zei. Won ‘hoch überlegen’ in 1.20.2 (eerste kilometer 1.21, laatste 500m 1.19.2). Calistokingsdeep (9) is in ieder geval op papier duidelijk de snelste in dit veld. In handen van trainer Jan-Willem Kromkamp werd op Wolvega een vijfde en een derde plaats behaald waarbij al een lage 1.18 genoteerd werd. Daarmee doe je hier mee voor de zege. Cash Only (6) leidde met Hugo Langeweg Sr. de hele kwalificatieproef en won deze uiteindelijk ook eenvoudig in 1.20.3 op een zware baan (tijden 1.22.6 - 1.21.6 - 1.18.8). Als tweede kwam toen Candy Mann Scott (4) binnen. Die lag de hele weg vierde paard, werd voor de laatste bocht naar buiten genomen waarbij hij Candy Boko (3) passeerde en behield tot de streep een voorsprong van zo’n anderhalf/twee lengtes. Liep keurig 1.20.8. Een week later kwalificeerde Rob de Vlieger drie tweejarigen, waaronder Cool Surprise (7) en Cool Runnings (5). Eerstgenoemde leidde de hele weg met op anderhalve lengte de tweede. Kwamen beide zeer eenvoudig en ingehouden binnen in 1.21.6 en 1.21.9. Zouden eigenlijk beide niet verbazen met een trio-klassering.

Favorieten: 8 – 6 – 9
Kanshebbers: 7 – 5 – 4
Outsiders: 3 – 2 – 110. Trotplaza.com-prijs
De tiende koers is voor de beginnersklasse (tot € 700,-). Britney Star (3) liep met Kurt Roeges een uitstekende kwalificatie. Kwam binnen in 1.20.5. Antara Tart BN (9) leek de laatste keer eindelijk de verwachtingen waar te maken. Kreeg met Hugo Langeweg Jr. een koers op maat, maar kon uiteindelijk de sterk doorgaande Bonchevalheikant niet kloppen. Moet hier vanuit het tweede gelid vertrekken.

Barber Ann liep de voorlaatste keer in een sterk veld naar een goede vijfde plek in 1.18.4. Daarmee doe je hier mee voor de zege. Bleef de laatste keer echter ongeplaatst. Bally le Blanc (10) sprong bij de seizoensafsluiting van Duindigt. Behaalde daarvoor in Duitsland een goede tweede plek in 1.19.5/2000m. Arvid Boko (11) won begin oktober vanuit het tweede gelid op Alkmaar. Sprong daarna op diezelfde baan en deed dit ook op Victoria Park. Karina WB (12) liep geen onaardige koers aan de binnenzijde. Finishte achter Blissful Queen als vijfde in 1.21.1.

Baukje Schermer (2) liep eind oktober met 1.21.1 een degelijke kwalificatie. Dark horses zijn er twee die zonder fouten hier zomaar zouden kunnen winnen. Tres Vite (1) kwalificeerde namelijk op 12 november in 1.18.5, maar sprong bij de twee daaropvolgende starts. Archie Dragon (5) sprong ook de laatste twee keer, maar kwam daarvoor tot 1.18.9. Zoals ik al zei, doen zonder fouten beide mee voor de zege.

Favorieten: 3 / 7 / 9
Kanshebbers: 10 – 2 – 11 – 12
Dark horses: 1 – 5
Outsiders: 4 – 6 – 811. Zadel & Tuigmakerij Harrie van den Bosch-prijs

Blackpearl Transs R (2) geldt als een groot talent. Wist bij zijn debuut te winnen en daarna rolden er twee tweede plaatsen uit de bus. Wordt ditmaal gereden door mede-eigenaar Karel Gerrits van de Gerrit Recycling Group B.V.

Udina di Quattro (3) bevestigde de laatste keer een eerdere zege op Duindigt. In handen van trainer Paul Hagoort werd van kop af sterk gewonnen. Daarachter ligt het volledig open en ontlopen de deelnemers elkaar weinig. Bo Oldeson (4) finishte in de zojuist genoemde koers als derde in 1.20.2. Allure Kievitshof (1) doet het met meerdere klasseringen al tijden goed. Zo ook Zaffier Heikant (8) die al driemaal op rij als vierde binnenkwam. Annabel Charisma (6) sprong de laatste keer, maar liep daarvoor tweemaal in de 1.18 (5e en 3e).

Bitch Buitenzorg (7) liep de laatste keer over de mijl een degelijke koers. Finishte als vierde in 1.18.7. Dark horse is Tselena Ringeat (5) die er de laatste keer in de bocht zomaar uit sprong. Zonder fouten doet ze mee voor de zege.

Favorieten: 2 – 3
Kanshebbers: 8 – 6 – 4 – 1 – 7
Dark horse: 5
Outsider: 912. Volgende week Golden Challenge Finale-prijs

Zoals de koersnaam al verklapt hebben we volgende week weer wat om naar uit te kijken. Echter nu eerst de afsluitende amateurkoers van de 16 december-meeting.

Alonso Meadow (4) ging de laatste keer erg sterk, moest richting de finish enkel vormpaard Alert Oldeson voor zich dulden. Kan een koers als deze van kop af hard maken en domineren. Zeus Oldeson (5) maakte de laatste keer na een kleine vier maanden afwezigheid zijn rentree en deed dit absoluut niet onverdienstelijk. In een ijzersterk veld finishte hij als vierde achter o.a. York Baldwin en Zandokan Eden, liep daarbij 1.16.1/2100m. Die koers zal hem bovendien goed hebben gedaan.

Monica di Quattro (1) liep de voorlaatste keer een goede koers. Finishte achter York Baldwin als vierde in 1.16.3. De bandenstart ligt haar beduidend meer bleek de laatste keer. In handen van man-in-vorm Fred Handelaar moet ze de goede vorm hier weer op kunnen pakken. Enchanter (7) doet het in Duitsland best goed met recent twee derde en twee vierde plaatsen. Ook zijn laatste start op Wolvega verliep voorspoedig. In handen van Hiltje Tjalsma werd toen sterk gewonnen in 1.16.8/2100m.

Zicero Boko (8) deed het de laatste keer ook goed. Finishte over 2100b als vierde achter o.a. Yos JE. Victoria A (2) eindigde de laatste vijf keer steeds onder de eerste vijf waarbij eenmaal werd gewonnen. Kwam daarbij al tot 1.15.9/2100m. Vito Corleone (6) maakt na een periode van afwezigheid zijn rentree met eigenaar Hans Sinnige. Zal het normaliter nog aan koersritme ontbreken.

Favorieten: 4 – 5 – 1
Kanshebbers: 2 – 7 – 8 – 6
Outsider: 3Succes met uw spel en tot vrijdag 16 december!


Gerelateerde berichten:
24-11-2011 Voorbeschouwing v/d Wiel Drachten dag

16-11-2011 Voorbeschouwing Robidus Prijs der Giganten

10-11-2011 Voorbeschouwing Boko Stables dag

03-11-2011 Voorbeschouwing Brennels Racing Night
28-10-2011 Voorbeschouwing Eurocommerce dag10% fokkers premie!

Boven op het prijzengeld wat uw draver verdient ontvangt u als fokker 10% van het prijzengeld dat de door u gefokte draver in de Nederlandse koersen verdient, ook al heeft u uw fokproduct als jaarling (of op een later tijdstip) verkocht.

Bedenk een naam voor uw veulen

Welke naam krijgt mijn draver?
U bedenkt zelf een naam voor u draver, ook bij een verkoop zal deze altijd u naam blijven behouden.

Brochure 2012

Download » hier de brochure van seizoen 2012/2013.